<ПРЕМИУМ> Четка за зъби от бамбук - мека I 8688 | 1773

Тази бамбукова четка е разработена за чувствителна, но старателна ежедневна грижа за вашите зъби. Главата изпълнява изискванията на съвременните тенденции в дизайна и благодарение на своята ергономичност почиства дори и най-трудно достъпните пространства, включително кухините. Формата и разположението на влакната съответстват на качеството на първокласните конвенционални четки за зъби.

 

Нашата бамбукова четка е лека, приятна на допир и стилна. Чрез нея избягвате да използвате неразградими пластмаси в ежедневието си.

 

Твърдостта на влакната: мека

 

Дължина на четката за зъби: 18 cm

 

Производство:  Китай

 

Дръжката е направена от шлифован бамбук и лесно ще се побере в ръцете ви поради ергономичната си форма. Меката четина помага за нежното почистване на зъбите. Влакната са направени от смес от найлон и зеленчуци, пластмаси на базата на рицин-масло и не съдържат вредни вещества BPA (бисфенол-А) или фталати.

 

Препоръчваме да сменяте четката за зъби на всеки 3 месеца. Ще знаете, че е точното време, когато влакната й започнат да се разпадат.

 

Нашият съвет: След като четката за зъби изслужи времето си, отчупете главата й и я поставете в битовите отпадъци. Можете да хвърлите дръжката върху купчината компост, или да я използвате отново за други цели.

 

Защо бамбукът е толкова добър избор?

 

Бамбукът е отличен възобновяем източник. Това е най-бързо растящото растение на земята. Поради естественото му съдържание на антимикробни вещества, не е необходимо да се използват торове или пестициди по време на отглеждането му.

 

Биоразградими ли са бамбуковите четки за зъби?

 

Бамбукът е 100% естествен материал и по този начин е напълно компостируем. Влакната обаче не са напълно разградими и се компостират, въпреки факта, че съдържат значително количество растителни вещества. До 30-те години на миналия век четините на повечето четки за зъби са правени от свински косми. И това е единствената възможност да имате 100% разградима четка за зъби дори при условие, че дръжката е направена от дърво.

 

Отдавна обмисляме използването на свинска четина като естествен материал. Обсъдихме употребата й със зъболекари. Според тях свинската четина не е идеалният избор, тъй като микроорганизмите се прикрепят към тези влакна. Не само, че тези влакна не отговарят на сегашните хигиенни стоматологични стандарти, но могат дори да разрушат цялата точка на миенето на зъбите. Този проблем не съществува при използване на найлонови четки. Освен това, тъй като найлонът не е животински продукт, това решение е идеално и за веган начина на живот.


Влакна, направени от бамбук?

 

Някои производители казват, че четините им са направени от бамбук. Ако попаднете на такава четка за зъби, опитайте прост тест: запалете кибрит и доближете четката за зъби до нейния пламък. Ако четините изглеждат като изработени от найлон и започнат да се топят, сякаш са направени от пластмасов материал, е възможно само едно обяснение - те наистина са направени от пластмаса. Няма четки за зъби с бамбукова четина, тъй като не се получават такива влакна. Просто се опитайте да си представите четина от дърво. А бамбукът е дърво!

Доставка +

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА до офис на Спиди за поръчки на стойност над 150лв.

 

Цени за доставка за София и страната:

 

Доставка до офис на Speedy:

  • за пратки до 3кг - 5.20 лв
  • за пратки от 3.01кг до 10кг - 7.20 лв
  • за пратки над 10кг - 14.30 лв

 

Доставка до адрес със Speedy:

  • за пратки до 3кг - 7.90 лв
  • за пратки от 3.01кг до 10кг - 14.50 лв
  • за пратки над 10кг - 24.90 лв

 

Ако офисът ви на Спиди е със запълнен капацитет, понякога пратката автоматично се препраща към друг офис. Ако имате подобен проблем, моля обадете ни се на 02 8510850, за да пренасочим пратката до правилния офис.

 

При връщане на поръчката, обратната доставка до "Тиера Верде България" е за сметка на клиента.

 

Цените са с ДДС и включват доставка, опаковка и такса наложен платеж ППП.

 

Срокове на доставка:

 

Поръчките се изпълняват в работното ни време между 10:00 и 18:00 от понеделник до петък.

 

Поръчки направени до 12:00 ч. (пон-пет) се изпълняват още същия ден и се доставят от Спиди за:

 

  • за София (до офис и до адрес) за 24 ч.
  • за страната (до офис) за 24 ч.
  • за страната (до адрес) за 48 ч.

 

Поръчки направени след 12:00 ч. (пон-пет) и в неработни дни се изпълняват и предават за доставка на следващият работен ден.

 

Намерете удобния за Вас офис / АПС на Спиди.

 

При получаване на Продукта, Ползвателят следва да провери съдържанието на пакета за съответствия на изпратения Продукт с подадената поръчка. При констатирани нарушения във външния вид на Продукта, Ползвателят следва да се обърне към куриера, който е длъжен да състави протокол за увреждане на пратката и разходите за повредения Продукт се покриват от куриера. В противен случай, Ползвателят не може да направи рекламация за липси или нарушена цялост на Продукта.

 

За момента предлагаме само опцията за плащане с наложен платеж/пощенски паричен превод.