18 умни приложения на сода бикарбонат в дома

2 юли 2019
18 умни приложения на сода бикарбонат в дома

Вижте малка част от безкрайните приложения на едно от най-простите, ефективни и екологични почистващи средства в наши дни - сода бикарбонат.

 

В нашия оналайн магазин можете да се сдобиете с опаковака от 1 кг. сода без алуминий, за да се убедите сами в качествата й! 

 

1. За почистване на мивка от неръждаема стомана: Поръсете сода бикарбонат върху влажна гъба, изтъркайте мивката и изплакнете.

 

2. За почистване на хладилника: Поръсете сода бикарбонат върху влажна гъба, изтъркайте и изплакнете.

 

3. За почистване на фибростъкло вана или душ: Поръсете сода бикарбонат върху влажна гъба, изтъркайте и изплакнете. 

 

4. За чиста баня и плочки: Поръсете сода бикарбонат върху влажна гъба, изтъркайте и изплакнете.

 

5. За поддръжка на септичен резервоар: Изсипвайте една чаша сода бикарбонат в тоалетната веднъж седмично. Содата бикарбонат спомага за поддържането на правилно рН и алкалност, като контролира сулфидните миризми. 

 

6. За почистване на канали: 1 ч.ч. Сода бикарбонат се изсипва в канала, след нея се добавя същото количество затоплен оцет, а след тях се изливат 4 литра гореща вода и се оставят да действат в продължение на 1 нощ.

 

7. За премахване на пестициди от плодовете и зеленчуците: 1 с.л. сода бикарбонат се разтваря в 1,5 литра вода и се излива в дълбок съд, където се поставят плодовете и зеленчуците. След 15 минути се изваждат и изплакват с чиста вода.

 

8. За почистване на стоманени бижута: Добавете 2 с.л. сода с 1 с.л. топла вода, размесете получената паста и нанесете от нея по бижуто чрез четка за зъби с мек косъм. Търкайте внимателно с четката по посока на плетеницата до получаване на видим резултат, след което изплакнете с хладка вода и оставете бижуто да изсъхне на хавлиена кърпа.

 

9. За обезмирисяване на съдомиялна машина: Поръсете половин чаша сода бикарбонат на дъното на съдомиялната машина между зарежданията. 

 

10. За премахване на следи от загаряне по съдовете: Потопете във вода, поръсете със сода бикарбонат и оставете съдовете накиснати през нощта, след това изтъркайте с гъба, изплакнете и подсушете. 

 

11. За обезмасляване и почистване на скара за барбекю: Направете паста чрез смесване на равни части сода бикарбонат и вода, нанесете и изтъркайте с телена четка, избършете и подсушете с кърпа. 

 

12. За почистване и обезмирисяване на дъска за рязане: Поръсете сода бикарбонат върху влажна гъба, обтрийте дъската за рязане и изплакнете. 

 

13. За обезмирисяване килим: Поръсете леко сухия килим със  сода бикарбонат, оставете така за 15 минути и след това почистете с прахосмукачка. 

 

14. За обезмирисяване на платнени пелени: Смесвате половин чаша сода бикарбонат в два литра вода и накисвате в разтвора. 

 

15. За неутрализиране на миризма от повръщане: Поръсете щедро със сода бикарбонат, така че да покриете участъка, оставете така за 1 час и след това почистете с прахосмукачка. 

 

16. За увеличаване на силата на течния препарат за пране: Добавете сода бикарбонат с обичайното количество препарат в обичайния ви цикъл на пране. 

 

17. За подсилване на Гел за миене на съдове: Добавете две пълни супени лъжици сода бикарбонат към стандартното количество препарат, което използвате. 

 

18. За облекчаване на уморени крака: Добавете три супени лъжици сода бикарбонат в леген с топла вода и накиснете краката в разтвора. 

 

Ако искате да се сдобиете с екологична и икономична опаковка от 1 кг. сода бикарбонат без алуминий, можете да си поръчате от нашата BIKA - сода бикарбонат.

13 август 2019 Чисто и осъзнато в едно

Материал на Списание "Осем" за визията и продуктите на "Тиера Верде" България.

прочети още

31 юли 2019 Търговски обекти, където се предлагат продукти на Тиера Верде*

Търговски обекти, където се предлагат продукти на Тиера Верде

прочети още

11 юли 2019 Водата без която не можем и как осъзнато да я пазим?

Еко препаратите Yellow&Blue на Тиера Верде България са разработени в резултат на множество изследвания и ви дават възможност да се грижите за своето домакинство без да отравяте водата.

прочети още

26 юни 2019 Открийте полезна информация в YouTube канала ни

Полезни видеа за по-здраво, екологично и устойчиво домакинство.

прочети още

4 юни 2019 Започнахме наливна продажба на екологични препарти

Заповядайте в магазина ни на бул. "Ген. Тотлебен" 31, където вече ще можете да пазарувате от своите екологични препарати в наливна форма.

прочети още

2 май 2019 Мини семинар за натурална женска грижа, храна, козметика и дом

Мини семинар за натурална женска грижа, храна, козметика и дом.

прочети още

30 април 2019 Актуализация на цените от 1.05.2019

Скъпи клиенти, от 1.05.2019 актуализираме цените на някой от нашите продукти. Това се налага поради промяна в цените от производителя. Продължаваме да предлагаме много високо качество на изключително добри цени! Ваши, Тиера Верде България

прочети още

16 април 2019 За мен ли са сапунените орехчета?

Сапунените орехчета са най-екологичният и икономичен начин за изпиране. Изборът им е грижа за дрехите ви, вашето здраве и околната среда.

прочети още

26 март 2019 Как да почистим шишето си за многократна упортеба с PUER

Шишето за многократна употреба е наш верен другар. В него ние пием вода, сокове, чай, кафе и е естественно да потъмнее и да не изглежда както преди. Ето как с лекота може да го почистите.

прочети още

19 март 2019 Дискусия за битовата химия в гр. Ямбол I Фестивал "Здравей, Здраве"

На 13 април ще гостуваме в Ямбол с темата за токсичната химия в дома, презентирана от Вихра Динчева в рамките на фестивала "Здравей, Здраве".

прочети още

7 март 2019 Диалози за менструалната чашка

Четвъртък, 07.03.2019 от 19:00 до 20:30, магазин НА ЧИСТО бул. Ген.Тотлебен 31 (вход откъм ул. Виктор Григорович). Откровен женски разговор за ползите, предразсъдъците и любопитните неща около употребата на менструална чашка. Очакваме ви!

прочети още

13 февруари 2019 По - здрави без токсична химия | среща дискусия

Сряда, 13.02.2019 от 19:00 до 20:30, магазин НА ЧИСТО бул. Ген.Тотлебен 31 (вход откъм ул. Виктор Григорович).

прочети още