„Зелено” пране и чистене по време на бременност за списание Om yoga

„Зелено” пране и чистене по време на бременност за списание Om yoga

8 ноември 2019
  • Сподели:

Споделяме с вас нашите размисли по темата за осъзнатото пране и чистене по време на бременността, публикувани в последния брой на списание Om Yoga.

 

 

Зелено” пране и чистене по време на бременност

 

Осъзната грижа за дома с Тиера Верде БългарияБременността е много специално време за всяка жена. То носи различни промени в тялото и психиката. Когато очаквате бебе, трябва да внимавате за храната, която консумирате, и продуктите, които приемате в тялото си. Искате да направите всичко по силите си, за да сте сигурни, че усилията ви носят здраве. Това също означава, че трябва да бъдете особено предпазливи и към домакинските продукти за пране и почистване. Много жени имат погрешно убеждение, че трябва да употребяват силни химикали, за да поддържат дома си чист, но трябва ли да е това за сметка на здравето?

 

Дрехите и домът могат да са чисти и дезинфекцирани с грижа за здравето на майката и бебето, което е на път. Вие имате избор да перете и почиствате с екологични препарати, които са безопасни за вашата бременност и като цяло по-добри за вас, вашето семейство и с грижа за природата. За щастие има компании, които произвеждат екологични почистващи продукти, които са ефикасни и съдържат естествени, органични съставки вместо токсични химикали.

 

Дори когато използвате еко почистващи препарати, не забравяйте да следвате тези общи указания, когато почиствате дома по време на бременността:

Винаги използвайте почистващи препарати в проветриво помещение.

Ако установите, че почистващите препарати ви причиняват гадене, помолете  някой друг да направи почистването вместо вас!

Ограничете директния контакт с почистващи продукти, като използвате предпазни ръкавици.

Избягвайте спрейовете и аерозолните почистващи препарати, тъй като пренаталното излагане на почистващи препарати е свързано с повишен риск от астма.

 

Би било невъзможно да се елиминира напълно излагането на вредни химикали, когато сте бременна, но можете да го намалите с няколко лесни промени. Ако сте готови да вземете решение за еко пране и почистване, което ви осигурява ефективност и отличен резултат, ето и нашите най-добри и безопасни продукти за пране и почистване за бременната и цялото семейство от Тиера Верде България.