Есенното почистването може да бъде забавно и осъзнато

Есенното почистването може да бъде забавно и осъзнато

21 септември 2022
  • Сподели:

Смяната на сезоните за повечето от нас означава едно нещо: сезон на чистенето.

Рутина ли е? През летните месеци прекарвайки повече време на открито може би оставаше по-малко време за чистотата в дома. Есента е най-подходящото време за по-дълбоко почистване на дома и освобождаване от ненужни вещи, за да го приготвим да е по-уютен и хубав за зимата.

 

Опитайте се да погледнете на чистенето по различен начин. Когато се грижите за домовете си, вие показвате, че ви е грижа за себе си и вашите близки. То е от полза за тялото, ума и междуличностните отношения. Но преди да пристъпите към действие, добре е да знаете състава на почистващите препарати, които изобщо ще пуснете да прекрачат прага на дома ви тази есен.

 

Ще намерите токсични вещества в повечето конвенционални почистващи препарати. Те са почти навсякъде и има много от тях: петролни деривати, синтетични ензими, хлор, изкуствени багрила и химически парфюми. Нищо не е само черно или бяло и има причина за тяхното присъствие. Тези вещества имат и своя недостатък и много от тях водят до нежелани ефекти върху човешкото здраве - алергии, дерматити и др.

 

От опит искаме да кажем, че органичните препарати са по-добра алтернатива за истинското здраве и околния свят. Просто защото не съдържат токсични съставки и след употреба се разпадат на безвредни вещества в екосистемата. Особено важно е в най-ценните – например водните екосистеми. Водата не може да бъде заменена с нищо. Струва си да търсите нови начини за нейното опазване.

 

Нашите продукти съдържат нежни и същевременно ефективни вещества. Нека ви представим накратко някои от тях, които са създадени във фабриката ни в Чехия и заслужават място във вашия дом.

 

Да започнем от пода! Универсалният почистващ препарат за повърхности е специалист за всякакви гладки повърхности у дома: плочки, камък и дървени повърхности, корк, PVC, линолеум. Но също така може да се справи с мебели и прозорци. Да се ​​влюбите в приятния му аромат, придаван от етеричното масло от портокал, е толкова лесно, колкото да напълните кофа с вода.

 

Да скочим до тоалетната. Средствата за поддържането й обикновено са сред най-токсичните. Препаратът за тоалетна с масло от розмарин и лимон за ароматна тоалетна е напълно екологичен и не съдържа опасен хлор. Неговите почистващи и дезинфекциращи ефекти се осигуряват от лимонена киселина и ферментирал алкохол. Всеки път, когато го използвате, тоалетната ви ще бъде освежена с приятния аромат на био етерично масло от розмарин и лимон.

 

Вероятно прекарваме по-голямата част от времето си в кухнята. Почистващият прах, направен от сапунени орехчета, е отличен, когато трябва да натиснете силно върху изгорели дъна на тенджери и мръсни печки. Този прах съдържа само смлян варовик на прах (фин абразив), сода за хляб (разтваря мръсотията) и прах от сапунени орехчета (чудесен обезмаслител). Подходящ е и за деликатни повърхности като плочи от хром, неръждаема стомана или стъклокерамика. Свежият аромат на праха се осигурява от био етеричното масло от портокал. Прахът е изключително щадящ природата. и вашето здраве и притежава най-строгия сертификат Ecogarantie.

 

Може би запазихме най-доброто за накрая. Защо най-доброто? Защото е най-лесно! Защото обичаме химическия минимализъм (използваме само това, което наистина е необходимо и нищо допълнително). BIKA - сода бикарбонат е тук за всички. Знаете го като важна съставка в печенето. Използването на този бял прах в дома обаче е много по-широко. Абсорбира нежеланите миризми (изсипете го в купа, например). Разтваря мазни замърсявания в банята, кухнята и върху загорели съдове. Ще помогне и при накисване на миризливо и мръсно пране. Бика е просто феномен!

 

Когато в чистенето включите и децата знайте, че забавата ще голяма, а в същото време те ще знаят, че екологичното почистване е начин по който и те когато пораснат ще могат да продължат да го правят сами.

 

Препаратите ти ни са изключително щадящи вашето здраве и природата и притежават най-строгия сертификат Ecogarantie.

Можете да закупите всички екологични продукти за почистване на вашия дом от нашите партньори (магазини за здравословни храни, без опаковки и за наливни продажби, дрогерии и електронни магазини с еко продукти) или директно в нашия електронен магазин.

 

#ИзбирамОсъзнато