Media

Media

26.10.2018 - Bulgaria on Air: Край на пластмасата за еднократна употреба

 

Bulgaria on Air: Коментар по темата “Край на пластмасата за еднократна употреба” от Ирена Събева (съоснователка на Тиера Верде България), Данита Заричинова от “За Земята”, Илияна Стоилова и Йоан Колев, сърфистите, инициирали кампанията WIND2WIN, целяща намаляване замърсяването на Черно море.

 

Видеото може да видите тук.

 

 

17.10.2018 - БНТ сутрешен блок: Европейска стратегия за употребата на пластмаса

 

Екипът на БНТ ни гостува по темата за живота с нулев отпадък. Може ли човек да живее без пластмасови продукти и какви са възможностите да се намали употребата им в ежедневието? Отговор ни дава Ирена Събева, която освен съосновател на “Тиера Верде България”, е пример за това, че е възможно да живеем без пластмасови отпадъци. Можете да видите репортажа по темата в сутрешния блок на БНТ тук.

 

 

06.07.2018 - Непримиримите Подкаст: Гост Ирена Събева

 

Ирена Събева е вдъхновяваща жена, майка, съпруга, психотерапевт, предприемач и екоактивист, която се е заела успешно с мисията да живеем в по-приятна околна среда.

 

В този епизод ще разберете коя е Ирена, за асоциацията “Нашият квартал” и компостирането, за борбата й в началото, разрастват ли се компостните зони, как й е хрумнала идеата, за ползите от компостирането, за положителната промяна в околните, за предприемаческата й дейност, за намаляването на отпадъците, как да бъдем повече като земята, защо е избрала да не консумира месо, за зависимостите и други интересни неща.

 

Приятно слушане!

 

Епизод 14 можете да чуете в soundcloud, YouTube и itunes.

 

 

26.06.2018 - Sublime Media Room: Нулев отпадък – България и панел за полезни практики

 

Полезно и практично събитие, което чудесният екип на Нулев отпадък – България организираха. Tierra Verde Bulgaria / ЕКО грижа за дома и Our Neighborhood ASP споделихме онова което правим за живот с нулеви отпадъци и удовлетворението от това.

 

Цялата статия може да прочетете тук.

 

 

13.06.2018 - Sublime Media Room: Вихра Динчева и Тиера Верде България: Погледни на боклука като ценен ресурс и не го разхищавай!

 

Почти седмица преди второто събитие, организирано от “Нулев отпадък -България, ви срещаме с доброволците, които ще вземат участие в панела. Хора, които активно разпространяват практики за генериране на по-малко отпадъци и не спират да бъдат олицетворение на добрия пример!
Първият участник е Вихра. За себе си казва, че е човек който иска да живее в здрава екосистема, екологична и социална, влагайки енергията си в тази посока.

 

Цялата статия може да прочетете тук.