Две неща са достатъчни за пролетно почистване.

14 March 2022
Две неща са достатъчни за пролетно почистване.

PUER е любима съставка при почистване. Той има своето място в накисването на пране, почистването на тоалетната и грижата за всички мивки. Има антимикробно, тоест дезинфекциращо и противогъбично действие. Химиците със сигурност ще оценят точното му име: това е натриев перкарбонат. Когато залеете този бял прах с гореща вода, той се разлага на водороден прекис и натриев карбонат или сода за хляб. Шуми бурно, пени се и веднага се вижда как действа. Точно след PUER слагаме още един бял прах на второ място. BIKA - содата бикарбонат продължава да ни изненадва с високата си ефективност и нежна сила. BIKA абсорбира миризмите и поглъща влагата. При контакт с вода се разлага до натриев карбонат и въглероден диоксид. Тази реакция позволява универсалната й употреба.

Два продукта, много употреби. Нека ви предложим няколко съвета. Ще ви покажем къде и как да правите магии с PUER и BIKA. И двата праха могат да се използват по много начини. Можете също така успешно да комбинирате тяхната ефективност.

 

ПРАНЕ

PUER е идеален за пране на бяло пране - предотвратява посивяването. Използваме го и за накисване на дрехи, и за премахване на органични петна. Мазнини от храна, засъхнала пот, петна от плодове и зеленчуци, трева, глина, нали знаете колко различни варианти още има. Можем да използваме PUER постоянно и за цветно пране. Но винаги проверяваме устойчивостта на цветовете на малко скрито парче от дрехата (не всяка тъкан може да го понесе). За самото пране са достатъчни 1-2 с.л., които добавяме към препарата за пране. Съвет от нас: През нощта понякога се потите. След това оставяме белите калъфки на възглавниците да се накиснат в кофа за една нощ, преди да ги изперем. Наливаме 10 литра вода и сипваме 2 супени лъжици PUER. Сутринта слагаме в пералнята и след пране всичко е като ново.

BIKA Запомнете този съвет, когато забравите пералнята затворена и когато я отворите ви удря миризмата в носа. След това просто изсипете 2-3 супени лъжици сода в барабана и тя ще издърпа всички миризми от нея. В допълнение BIKA омекотява водата, така че ще допринесе за добре изпрано пране при следващото зареждане.

 

Почистване на отпадъци

БАНЯ

PUER Превенцията е важна, както и отпадъците. Може би и вие редовно вадите  коса от каналите във ваната, душа и умивалника. Имаме трик с PUER - от време на време почистваме отпадъците с него. Изсипете 2 супени лъжици в сифона и налейте горещ оцет или разтворена лимонена киселина. След 30 минути изплакнете отпадъците с гореща вода направо от чешмата.

BIKA Почиства отлично мазната вана и мивка. Изсипваме малко BIKA върху гъбата, капваме оцет и правим паста. След това търкаме ваната без проблем. Не се страхувайте да оставите пастата да подейства известно време и да я измиете по-късно. BIKA обезмаслява много повърхности и чисти тоалетни.

 

ТОАЛЕТНА

PUER Когато използваме PUER, тоалетната чиния блести като нова. И напълно без усилие! Вечерта сипете 2 супени лъжици прах, залейте го с гореща вода и оставете да подейства за една нощ. При по-големи налепи препоръчваме вместо вода да се налива в тоалетна чиния гореща лимонена киселина, разтворена във вода (разтваряме я в електрическа кана, която почистваме веднага – така всъщност почистването е 2 в 1).

BIKA можете да я сложите и в малка купа на тоалетния рафт. В нея капвате различни  етерични масла. BIKA абсорбира всички миризми, а етеричното масло ухае прекрасно в стаята. Редуваме няколко вида според настроението.

 

КУХНЯ

Кухненската мивка с отпадъци също трябва да се изплаква от време на време с PUER. Но използваме BIKA повече в кухнята. Понякога ни е приятно да играем, докато чистим. Почистваме керамичния плот, кухненските шкафовете от мазни отпечатъци с BIKA и водна паста. Когато търкаме плота, напръскваме остатъка от пастата с оцет от пулверизатора. Той превръща BIKA в натриев ацетат и въглеродна киселина. Незабавно се разлага на вода и въглероден диоксид. Има малко алхимия в него. След това забърсваме всичко с кърпа и сме почистили. BIKA е проста, ефективна и 100% екологична. Тъй като BIKA абсорбира много добре всички миризми и влага, имаме го и в купа в хладилника. Използваме го и за измиване на пластмасови кутии, в които са останали малко миризми.

И пак сме в кухнята. Кой не е загарял понякога тенджерата? BIKA наистина е безценна тук. Просто поръсете изгорялото дъно на тенджерата и налейте малко гореща вода. След около 2 часа избърсваме тенджерата с гъба, изплакваме и е готово. Бихте ли повярвали? Просто внимавайте да не използвате върху тефлонови съдове.

 

Не забравяйте, че ...

... PUER основно избелва и обезцветява.

... BIKA абсорбира миризма, влага и поглъща мазнини. Сигурни сме, че имате много възможности за това къде да използвате тези два помощника. Показахме ви само основните съвети. Вярваме, че ще останете доволни, ако ги използвате по време на редовното почистване. Не се страхувайте да експериментирате! Има безброй места за използване на тези двама помощника.

 

Във всяка опаковка на нашите продукти ще намерите съвети за употребата им.

 

Трикове на живота

* Можете също да използвате BIKA за измиване на силно замърсени ръце след като сте си ремонтирали колелото, например. Просто смесете 3 части BIKA и 1 част вода.

* И накрая специален съвет за готвачи. Ако случайно запалите масло в тигана, не гасете този огън с вода (само ще го влошите). Използвайте шепа BIKA - содата за хляб ще угаси малкия огън бързо и безопасно. Когато се нагрява BIKA образува въглероден диоксид, който предотвратява доставката на кислород. И както всички знаем, огънят без кислород не гори. Умно, а? Като самата природа. Понякога най-простото работи най-добре.

Ваши Тиера Верде  

 

15 May 2023 Екологично начинаещ

Няма само един път към подреденото и чисто домакинство без излишни химикали. Изберете този начин, който ви е най-удобен.

read more

10 February 2023 Рецепта за универсален спрей

Така винаги ще имате под ръка разтвор за почистване на повърхности… като в същото време пестите време и пари, и генерирате по-малко отпадък!

read more

27 January 2023 Защо и как да върнем неутралното pH на прането?

Естественият pH на кожата е леко киселинен, с нормални граници между 4,5 и 5,5. Това леко киселинно рН помага да се поддържа естествената бариера на кожата, като я предпазва от увреждане от околната среда и я поддържа хидратирана. Продукти с твърде алкално или кисело рН може да направят кожата опъната, суха и сърбяща или да причинят дразнене и зачервяване. Малките деца и хората с алергии имат много по-чувствителна кожа и много по-бързо могат да изпитат дискомфорт.

read more

5 December 2022 Повече природа у дома. Как?

Домът ни е символ на топлина, уют и защита. Мястото, където човек може да се отпусне, да обича и да се чувства обичан заедно с най-близките хора. Една много голяма част от нашия живот преминава между четири стени.

read more

1 December 2022 Предколедно почистване без токсини

Най-магичното време в годината е Декември. Коледа почти е дошла и въпреки, че тази година е толкова необичайна всеки носи нуждата и празничния дух, който ни свързва с любимите хора, семейството, вкусната храна, чистотата и красивата украса.

read more

21 September 2022 Есенното почистването може да бъде забавно и осъзнато

Смяната на сезоните за повечето от нас означава едно нещо: сезон на чистенето. Рутина ли е?

read more

19 September 2022 Защо наливните продажби са важни?

За да разработим пазара на наливни и насипни продажби в България, ще имаме нужда от ВАШАТА ПОМОЩ. Силата за промяна на начина на предлагане е в ръцете на всеки един потребител. Искайте наливни опции. Питайте за тях!

read more

16 December 2021 Как да се справим с невидимата токсична среда у дома

Интервю на mammi.bg с Вихра Динчева, за това как да сме по-осъзнати за продуктите, които ползваме в ДОМа си.

read more

23 December 2020 Пране с уважение към природата - как да започнете?

Няколко прости промени могат да намалят разхода на енергия и да удължат живота на вашите дрехи. Ако искате да направите екологични промени вкъщи, навика за пране е чудесно място от където да започнете.

read more

17 December 2020 Празнично работно време

По коледните и новогодишни празници онлайн магазина ще работим с празнично работно време. На официалните почивни дни 24.12, 25.12, 28.12, 31.12, 01.01, както и на 30.12 складът ни е в почивка и съответно няма да можем да изпълняваме поръчките ви. Поръчки получени и потвърдени до 12ч в сряда, 23.12 ще бъдат обработени и изпратени още същия ден. Поръчки получени след това, ще бъдат обработени и изпратени на 29.12 или съответно на 30.12. От 4.01.2020 ще работим с нормално работно време. Продуктите на Тиера Верде може да намерите и в нашите магазини партньори https://tierraverde.bg/magazini-partnori.html

read more

5 November 2020 56 пранета в една опаковка!!!!

Прахът за бяло пране и бебешки дрешки вече с НОВА ФОРМУЛА. Една опаковка от 850г е достатъчна за 56 пранета. 15 г прах (1 супена лъжица) за едно пране, 4-5 кг. Продуктът е дерматологично тестван и сертифициран от EcoGarantie.

read more

8 October 2020 Участие на TEDxVitosha Countdown

Щастливи сме да сме eдин от изложителите на TEDxVitosha Countdown. Едно специално издание посветено на климатичните промени и възможностите за тяхното решаване. Вярваме, че това събитие ще вдъхнови мнозина и очакваме с нетърпение началото му. Обратното броене започна. Ще се включиш ли? Билети на www.tedxvitosha.com

read more

24 July 2020 Екологични продукти за измиване на плодове и зеленчуци

Как да съчетаем екологичният ни гел за миене на съдове със сода бикарбонат за дълбоко почистване на плодовете и зеленчуците преди консумация.

read more

15 July 2020 Етикетът "Еcogarantie" гарантира природосъобразността на препаратите ни

Знаете ли какво означава и защо ви трябва екологичен препарат за дома? Ориентирате ли се в океана от маркетингови послания? Етикетите провъзгласяват продуктите за био, натурални, екологични, но доколко можем да се доверим на това?

read more

8 July 2020 GaiaCup с нова, подобрена форма

Мили клиентки, радваме се да ви съобщим, че GaiaCup се предлага вече с нова, подобрена форма. Друга промяна е, че в резултат на обратна връзка от клиентките ни, Чашка S е вече с намален размер.

read more

30 June 2020 Plastic Free July в България! Хиляди българи ще живеят без пластмаса през юли

Инициативата "Юли без пластмаса" се провежда като част от глобалното движение за борба с пластмасата за еднократна употреба #BreakFreeFromPlastic. Ние от "Тиера Верде България" подкрепяме каузата от сърце и ще се включим в събитието с лекция на тема "БЕЗОТПАДНО ПАЗАРУВАНЕ И СЪХРАНЕНИЕ НА ХРАНА - препоръки и решения без пластмаса".

read more

15 June 2020 Затваряме физическия ни магазин на 30.06 и отваряме нови възможности!

Тъй като магазинът ни е място, което развивахме с много любов и внимание, ще се радваме, ако успеете да ни посетите преди официалното му затваряне. Специално за вас предлагаме до 30 юни отстъпка от 10% на селекция продукти за живот с нулев отпадък и наливните екологични препарати.

read more

9 April 2020 От кухнята: За бизнес промените по време на криза - интервю за блога на Superhosting

Споделяме с вас интервюто ни за блога на Superhosting, в което разказваме как се справяме устойчиво с предизвикателствата на извънредното положение.

read more

21 March 2020 Щадяща здравето Чистота със Сода Перкарбонат

С отговорност към Чистотата, но и към здравето ни, искаме да ви запознаем със Сода Перкарбонат, на научен език Натриев Перкарбонат или разговорно позната още като Кислородна Белина.

read more

17 March 2020 Обновена! Мерки в условията на извънредно положение

В тези изключително динамични времена, когато хигиената излиза на преден план, се радваме, че можем да предложим широк спектър ефективни екологични алтернативи. Подробности за работното ни време и възможностите за поръчка, можете да видите в статията.

read more

5 March 2020 Вълна от бутилки показва вредата от пластмасата в морето

Споделяме статията на Марин Маринов, публикувана в move.bg и посветена на вълната от пластмасови бутилки, която създадохме заедно с WIND2WIN, Ателие Трион и Akasha Surf School.

read more

27 February 2020 "Тиера Верде България" в списъка с най-важните актьори в областта на устойчивото развитие у нас

Благодарим на екипа на Френски институт в България, че сме включени в списъка с най-важните актьори в областта на устойчивото развитие в България.

read more

28 January 2020 Ирена Събева в предаването "Малки истории"

Радваме се, че мисията и продуктите на "Тиера Верде" бяха показани, като решения за опазването на нашето здраве и заедно с това и на планетата ни. Думи по темата от нашата съоснователка Ирена Събева можете да чуете от 44-та минута на записа.

read more

27 January 2020 Вълната на промяната

Защото ние избираме дали да се качим на вълната от пластмаса, или на вълната на промяната!

read more

9 January 2020 Даряваме 5-литрови опаковки на български хижи

Изпратихме още една 5-литрова опаковка към българска хижа. Екологичният ни гел за миене на съдове пътува към Хижа "Узана" заедно с Милена Ботева, която е сърцатият хижар на това райско място!

read more

6 January 2020 Как се перат многократни пелени? - част 3

Споделяме с вас трета част от полезната серия статии, публикувани в блога на партньорите ни от "Bottomlane". Те са резултат от тестовата програма за пране на многократни пелени, която осъществихме в партньорство между "Тиера Верде" и "Bottomlane".

read more

6 January 2020 Как се перат многократни пелени? - част 2

Споделяме с вас втора част от полезната серия статии, публикувани в блога на партньорите ни от "Bottomlane". Те са резултат от тестовата програма за пране на многократни пелени, която осъществихме в партньорство между "Тиера Верде" и "Bottomlane".

read more

6 January 2020 Как се перат многократни пелени? - част 1

Споделяме с вас първа част от полезната серия статии, публикувани в блога на партньорите ни от "Bottomlane". Те са резултат от тестовата програма за пране на многократни пелени, която осъществихме в партньорство между "Тиера Верде" и "Bottomlane".

read more

30 December 2019 Една добра година

С пожелание за добри дни и презареждане с вътрешна сила, с която да създадем една по-добра 2020-та година!

read more

18 December 2019 От "Cosmopolitan" : Моята щастлива връзка с ...менструалната ЧАШКА

Споделяме с вас част чудесната статия на Лия Панайотова за сп."Cosmopolitan". В нея можете да откриете и няколко думи на нашата съоснователка Вихра Динчева, която има ценнен опит и специално отношение към темата за менструалната чашка.

read more

9 December 2019 Мисията на Тиера Верде България

Кратко видео, в което съоснователките на Тиера Верде България разказват за нас, нашата история и мисия, продуктите ни и бъдещите ни планове.

read more

22 November 2019 Зелена седмица

Каним ви заедно да превърнем седмицата на "Черен петък" в зелена седмица, като изберем да пазаруваме осъзнато, според нашите споделени ценности.

read more

19 November 2019 От кухнята: Как опаковаме?

Темата за опаковането на поръчките е важна и чувствителна за всички екологично съзнателни брандове.

read more

15 November 2019 Коледа без отпадък

Някои хубави неща се случват случайно, но други са в наши ръце. Каним ви да разгледате нашите продукти за живот с нулев отпадък и сами да ги предложите за коледни подаръци във вашата фирма.

read more

8 November 2019 „Зелено” пране и чистене по време на бременност за списание Om yoga

Споделяме с вас нашите размисли по темата за осъзнатото пране и чистене по време на бременността, публикувани в последния брой на списание Om Yoga.

read more

1 November 2019 Зaщо органичен памук?

Какви са предимствата на органичния памук и стандартите за производството му можете да прочетете тук и в посочения външен линк с подробна информация.

read more

15 October 2019 Благодарим за хубавите отзиви! #sharingiscaring

Споделяме с вас малка част от прекрасните отзиви, които оставяте за продуктите ни на нашата фейсбук страница. 

read more

14 October 2019 Нашето представяне в "Капитал"

Горди сме, че все повече медии пбръщат внимание на съзнателния бизнес и начина, по който той променя пазара и средата.

read more

2 October 2019 Новата реколта сапунени орехчета идва с нова цена от 01.10.2019

След дълъг период на изчерпани количества, сапунените орехчета отново са налични. Новата реколта обаче налага повишаване на цените, поради по-ниските добиви, при същото високо качество.

read more

19 September 2019 Вече в dm ! Продуктите на Тиера Верде България се предлагат в 80 dm магазина в цяла България 

Вече в dm ! Продуктите на Тиера Верде България се предлагат в 80 dm магазина в цяла България 

read more

3 September 2019 Почисти бутилката си с PUER безплатно в магазина ни!

През месец септември можете да почистите своята бутилка за многократна употреба с лекота и напълно безплатно в магазина ни на бул. "Ген. Тотлебен" 31.

read more

27 August 2019 Участваме на фестивала "Етичен свят - По-доброто бъдеще" на 30.08 - 01.09/ 2019 г.

Заповядайте на фестивала "Етичен свят - По-доброто бъдеще", където екипът ни ще има две работилници в кино "Люмиер", в които можете да вземете участие безплатно! 

read more

13 August 2019 Чисто и осъзнато в едно

Материал на Списание "Осем" за визията и продуктите на "Тиера Верде" България.

read more

31 July 2019 Търговски обекти, където се предлагат продукти на Тиера Верде*

Търговски обекти, където се предлагат продукти на Тиера Верде

read more

11 July 2019 Водата без която не можем и как осъзнато да я пазим?

Еко препаратите Yellow&Blue на Тиера Верде България са разработени в резултат на множество изследвания и ви дават възможност да се грижите за своето домакинство без да отравяте водата.

read more

2 July 2019 18 умни приложения на сода бикарбонат в дома

Вижте малка част от безкрайните приложения на едно от най-простите, ефективни и екологични почистващи средства - сода бикарбонат.

read more

26 June 2019 Открийте полезна информация в YouTube канала ни

Полезни видеа за по-здраво, екологично и устойчиво домакинство.

read more

4 June 2019 Предлагаме наливна продажба от екологичните ни препарти

Вече можете да пазарувате от своите екологични препарати в наливна форма.

read more

2 May 2019 Мини семинар за натурална женска грижа, храна, козметика и дом

Мини семинар за натурална женска грижа, храна, козметика и дом.

read more

30 April 2019 Актуализация на цените от 1.05.2019

Скъпи клиенти, от 1.05.2019 актуализираме цените на някой от нашите продукти. Това се налага поради промяна в цените от производителя. Продължаваме да предлагаме много високо качество на изключително добри цени! Ваши, Тиера Верде България

read more

16 April 2019 За мен ли са сапунените орехчета?

Сапунените орехчета са най-екологичният и икономичен начин за изпиране. Изборът им е грижа за дрехите ви, вашето здраве и околната среда.

read more

19 March 2019 Дискусия за битовата химия в гр. Ямбол I Фестивал "Здравей, Здраве"

На 13 април ще гостуваме в Ямбол с темата за токсичната химия в дома, презентирана от Вихра Динчева в рамките на фестивала "Здравей, Здраве".

read more

7 March 2019 Диалози за менструалната чашка

Четвъртък, 07.03.2019 от 19:00 до 20:30, магазин НА ЧИСТО бул. Ген.Тотлебен 31 (вход откъм ул. Виктор Григорович). Откровен женски разговор за ползите, предразсъдъците и любопитните неща около употребата на менструална чашка. Очакваме ви!

read more

13 February 2019 По - здрави без токсична химия | среща дискусия

Сряда, 13.02.2019 от 19:00 до 20:30, магазин НА ЧИСТО бул. Ген.Тотлебен 31 (вход откъм ул. Виктор Григорович).

read more