Повече природа у дома. Как?

Повече природа у дома. Как?

3 юни 2024
  • Сподели:

Домът ни е символ на топлина, уют и защита. Мястото, където човек може да се отпусне, да обича и да се чувства обичан заедно с най-близките хора. Една много голяма част от нашия живот преминава между четири стени. 

Когато сме сред природата, ние сме по-малко стресирани и се чувстваме по-енергични и спокойни. Колкото повече време можем да прекарваме на открито, толкова по-добре. Но можем да се погрижим за физическото си и психическо здраве като внесем природата в дома си. 

Материалите от които е изграден дома ни определят и качеството на микроклимата в него. Колкото повече естествени материали и материи имаме в домовете си, толкова повече сме в контакт с природата. Естествените елементи създават спокойна атмосфера, която ни отпуска и ощастливява. 

 

Създаването на оазис от растения в къщи е най-лесния и ефективен начин да пренесете природата у дома, като изберете видове за които лесно да се грижите.

 

Как да имаме повече природа у дома още днес?

 

Качеството на въздуха в къщи, материалите и чистота на повърхностите, дрехите, които носим, съдовете от които се храним, светлината, която влиза в помещенията. Това са само една част от външните фактори, които съществено влияят на микроклимата у дома. 

 

Един от най-лесните начини да пуснете природата у дома, е, като замените конвенционалните и синтетични препарати, които ежедневно използвате за пране, почистване и измиване с екологични. Днес вече е много лесно да направите само малка промяна, която може да окаже голямо влияние върху здравословния и нетоксичен микроклимат у дома, който едновременно с това е приятелски настроен към околната среда. Просто вижте от какво се правят препаратите за пране, миене и чистене, какви съставки съдържат и колко са концентрирани.

 

Активните съставки могат да бъдат получени от природен газ или нефт, както и от естествени масла или мазнини. Можете да постигнете страхотни резултати, като използвате растителни сапонини, които нашите сапунени орехчета съдържат в големи количества. Техните противогъбични и антибактериални свойства са важни в допълнение към техните омекотяващи ефекти. В нашите препарати влагаме студен извлек от сапунени орехчета.

 

Например Гелът за пране от сапунени орехчета е с изключителни перящи свойства, които силно и нежно изпират нашите дрехи. Той се предлага в избор от два растителни аромата – с био масло от лавандула и портокал.

 

За екологичното измиване на съдовете на ръка или в миялна имаме впечатляващи решения.

Нашият чудесен Гел за миене на съдове е произведен от сапунени орехчета, заедно с това е силно концентриран, ухае на органично масло от лимон и няма неблагоприятен екологичен отпечатък. 

 

За удобно и лесно измиване на съдовете в миялната имаме две решения: Гел за миялна от сапунени орехчета и Прах за миялна. Те освен, че са силно концентрирани - 40 цикъла има в гела, а до 65 в праха (за голяма миялна) се представят блестящо, когато отворите машината. Тъй като не съдържат никакви добавки е важно да бъдат съчетани с Регенериращата ни сол и Гланца за миялна. Тогава резултата е безупречен. 

 

Още природа в дома можете да внесете и при почистването на всякакви повърхности с нашите еко помощници: Универсален препаратОбезмаслител или големия герой содата бикарбонат BIKA. 

 

Лесно, безопасно и етично е да поддържаме здравословен микроклимат у дома, когато 

#ИзбирамОсъзнато концентрирани еко препарати, за да спестите вода и енергия, свързани с транспортирането на големи количества. 

Домът е там, където се чувстваме щастливи и здрави! 

 

#ИзбирамОсъзнато #HealthyHome #ЗдравДом