Предколедно почистване без токсини

Предколедно почистване без токсини

22 декември 2023
  • Сподели:

Най-магичното време в годината е Декември. 

 

Коледа почти е дошла и всеки носи нуждата и празничния дух, който ни свързва с любимите хора, семейството, вкусната храна, чистотата и красивата украса. 

 

Предколедното почистване на домовете ни е и време за размисъл върху годината, която отминава и с нетърпение към годината, която искаме да започне. Става въпрос за забавяне достатъчно дълго, за да оценим нещата в живота, които са най-важни. Става въпрос да прекараме повече време заедно с любимите си хора. 

 

Ето няколко идеи за вашето зелено и безвредно почистване на дома, което можете да правите всички заедно:

 

1. За да се справим с намаляващото количество природни ресурси и резултатите от промените в климата изберете почистващи и измиващи продукти, които отговарят на стандартите за екологично производство. Този избор носи на вас, дома и природата чистота и спокойствие.  Употребата на еко препарати засвидетелства вашата ангажираност към природата и декларират социална отговорност, като така избягвате ненужни токсини, които натоварват вашите тела и домове.  

 

2. Обърнете внимание на онези места в дома до които все не остава време да стигнете, а сега, когато цялото семейство е в къщи ще можете да премахнете всичко ненужно, което ще ви даде повече пространство и време за преживявания, отколкото за ненужни вещи.

 

3. Поддържайте гладките повърхности чисти. Кухненски плотове, плотовете в банята, скриновете в спалня, ... След като ги изчистите основно, поддържането на тяхната чистота отнема по-малко ежедневни усилия и през цялата следваща година.

 

4. Измийте веднага съдовете. Ръчното миене на някои съдове отнема по-малко време от поставянето им в съдомиялната машина. Това се отнася за чаши, купи за закуска, чинии за вечеря и сребърни прибори. Ако ръчно се измие веднага след ядене, това отнема почти никакво време. Ако обаче миенето на ръка просто не е опция за вас, не забравяйте веднага да поставите използваните съдове в съдомиялната машина. Никой не обича да влиза в кухня с натрупани чинии в мивката или на плота ... и там е още по-малко забавно да ядеш. Практикувайте организацията на кухненския плот, за да имате плот без бъркотия.
Направете вашият избор за промяна от нашия каталог тук. 

#ИзбирамОсъзнато #МоятаЕкоКоледа #HealthyHome #Здравдом #