Две неща са достатъчни за пролетно почистване.

Две неща са достатъчни за пролетно почистване.

14 април 2024
  • Сподели:

PUER е любима съставка при почистване. Той има своето място в накисването на пране, почистването на тоалетната и грижата за всички мивки. Има антимикробно, тоест дезинфекциращо и противогъбично действие. Химиците със сигурност ще оценят точното му име: това е натриев перкарбонат. Когато залеете този бял прах с гореща вода, той се разлага на водороден прекис и натриев карбонат или сода за хляб. Шуми бурно, пени се и веднага се вижда как действа. Точно след PUER слагаме още един бял прах на второ място. BIKA - содата бикарбонат продължава да ни изненадва с високата си ефективност и нежна сила. BIKA абсорбира миризмите и поглъща влагата. При контакт с вода се разлага до натриев карбонат и въглероден диоксид. Тази реакция позволява универсалната й употреба.

Два продукта, много употреби. Нека ви предложим няколко съвета. Ще ви покажем къде и как да правите магии с PUER и BIKA. И двата праха могат да се използват по много начини. Можете също така успешно да комбинирате тяхната ефективност.

 

ПРАНЕ

PUER е идеален за пране на бяло пране - предотвратява посивяването. Използваме го и за накисване на дрехи, и за премахване на органични петна. Мазнини от храна, засъхнала пот, петна от плодове и зеленчуци, трева, глина, нали знаете колко различни варианти още има. Можем да използваме PUER постоянно и за цветно пране. Но винаги проверяваме устойчивостта на цветовете на малко скрито парче от дрехата (не всяка тъкан може да го понесе). За самото пране са достатъчни 1-2 с.л., които добавяме към препарата за пране. Съвет от нас: През нощта понякога се потите. След това оставяме белите калъфки на възглавниците да се накиснат в кофа за една нощ, преди да ги изперем. Наливаме 10 литра вода и сипваме 2 супени лъжици PUER. Сутринта слагаме в пералнята и след пране всичко е като ново.

BIKA Запомнете този съвет, когато забравите пералнята затворена и когато я отворите ви удря миризмата в носа. След това просто изсипете 2-3 супени лъжици сода в барабана и тя ще издърпа всички миризми от нея. В допълнение BIKA омекотява водата, така че ще допринесе за добре изпрано пране при следващото зареждане.

 

Почистване на отпадъци

БАНЯ

PUER Превенцията е важна, както и отпадъците. Може би и вие редовно вадите  коса от каналите във ваната, душа и умивалника. Имаме трик с PUER - от време на време почистваме отпадъците с него. Изсипете 2 супени лъжици в сифона и налейте горещ оцет или разтворена лимонена киселина. След 30 минути изплакнете отпадъците с гореща вода направо от чешмата.

BIKA Почиства отлично мазната вана и мивка. Изсипваме малко BIKA върху гъбата, капваме оцет и правим паста. След това търкаме ваната без проблем. Не се страхувайте да оставите пастата да подейства известно време и да я измиете по-късно. BIKA обезмаслява много повърхности и чисти тоалетни.

 

ТОАЛЕТНА

PUER Когато използваме PUER, тоалетната чиния блести като нова. И напълно без усилие! Вечерта сипете 2 супени лъжици прах, залейте го с гореща вода и оставете да подейства за една нощ. При по-големи налепи препоръчваме вместо вода да се налива в тоалетна чиния гореща лимонена киселина, разтворена във вода (разтваряме я в електрическа кана, която почистваме веднага – така всъщност почистването е 2 в 1).

BIKA можете да я сложите и в малка купа на тоалетния рафт. В нея капвате различни  етерични масла. BIKA абсорбира всички миризми, а етеричното масло ухае прекрасно в стаята. Редуваме няколко вида според настроението.

 

КУХНЯ

Кухненската мивка с отпадъци също трябва да се изплаква от време на време с PUER. Но използваме BIKA повече в кухнята. Понякога ни е приятно да играем, докато чистим. Почистваме керамичния плот, кухненските шкафовете от мазни отпечатъци с BIKA и водна паста. Когато търкаме плота, напръскваме остатъка от пастата с оцет от пулверизатора. Той превръща BIKA в натриев ацетат и въглеродна киселина. Незабавно се разлага на вода и въглероден диоксид. Има малко алхимия в него. След това забърсваме всичко с кърпа и сме почистили. BIKA е проста, ефективна и 100% екологична. Тъй като BIKA абсорбира много добре всички миризми и влага, имаме го и в купа в хладилника. Използваме го и за измиване на пластмасови кутии, в които са останали малко миризми.

И пак сме в кухнята. Кой не е загарял понякога тенджерата? BIKA наистина е безценна тук. Просто поръсете изгорялото дъно на тенджерата и налейте малко гореща вода. След около 2 часа избърсваме тенджерата с гъба, изплакваме и е готово. Бихте ли повярвали? Просто внимавайте да не използвате върху тефлонови съдове.

 

Не забравяйте, че ...

... PUER основно избелва и обезцветява.

... BIKA абсорбира миризма, влага и поглъща мазнини. Сигурни сме, че имате много възможности за това къде да използвате тези два помощника. Показахме ви само основните съвети. Вярваме, че ще останете доволни, ако ги използвате по време на редовното почистване. Не се страхувайте да експериментирате! Има безброй места за използване на тези двама помощника.

 

Във всяка опаковка на нашите продукти ще намерите съвети за употребата им.

 

Трикове на живота

* Можете също да използвате BIKA за измиване на силно замърсени ръце след като сте си ремонтирали колелото, например. Просто смесете 3 части BIKA и 1 част вода.

* И накрая специален съвет за готвачи. Ако случайно запалите масло в тигана, не гасете този огън с вода (само ще го влошите). Използвайте шепа BIKA - содата за хляб ще угаси малкия огън бързо и безопасно. Когато се нагрява BIKA образува въглероден диоксид, който предотвратява доставката на кислород. И както всички знаем, огънят без кислород не гори. Умно, а? Като самата природа. Понякога най-простото работи най-добре.

Ваши Тиера Верде