ЕКО Сапунени орехчета I Био сертифицирани - 500г - 92 пранета I 6057 I 3531

25,90 лв.
  • Марка: TierraVerde
+ -
Купи
Моля, изберете:

Сапунени орехчета, сертифицирани от EcoGarantie. 

 

Орехчетата на Тиера Верде узряват в подножието на Хималаите в Северна Индия. Те растат на дърветата Sapindus mukorossi, които се срещат навсякъде из местните гори. Местните жители са използвали люспите на тези орехчета в продължение на стотици години, за да мият дрехите и телата си. Индийските жени събират това малко чудо на природата и го обработват за нас. 

 

Люспите от сапунени орехчета са подходящи за нежно пране в пералня и на ръка. Съдържат растителен сапонат – сапонин, който е подходящ за пране на всички видове нормално замърсени тъкани (с пот, прах), включително функционално бельо и най-фини тъкани (вълна, коприна). Орехчетата не предизвикват избледняване на цветовете и са подходящи за хора с чуствителна кожа (деца, хора с екземи). Използването на сапунени орехчета е сред най-евтините начини за пране.

 

Може да прочетете товече в статията ни За мен ли са сапунените орехчета?

 

Инструкции за употреба: В приложената платнена торбичка поставяме съответния брой орехчета (виж таблицата), завързваме и добавяме с прането в барабана на пералнята. Не е необходимо да ползваме Омекотител или Препарат за изплакване, защото сапонинът от сапунените орехчета омекотява водата. Орехчетата могат да се използват 2-3 пъти при температури до 60 ˚C. Ако вече не се разпенват при накисване в гореща вода (не освобождават сапонин), ги отделяме за компостиране.

 

 

Температура на пране Брой орехчета
  Мека вода Твърда вода
До 60 °C 3-4 5
Над 60 °C 4-5 6

 

 

За бяло пране добавяме 1-2 лъжици прах ЕКО КИСЛОРОДНА БЕЛИНА - PUER прах за избелване и отстраняване на петна (сапунените орехчета не съдържат избелващи вещества).

 

Силно замърсено пране вечерта преди прането накисваме във възможно най-топла вода (според типа пране) и добавяме 1-2 лъжици прах ЕКО КИСЛОРОДНА БЕЛИНА - PUER прах за избелване и отстраняване на петна.

 

За петна преди пране обработваме замърсените участъци с ЕКО Сапун за петна.

 

Ароматизиране на прането – преди поставяне в пералнята, накапваме торбичката със сапунени орехчета с любимо етерично масло.

 

Състав: 100 % био сертифицирани сапунени орехчета.

 

С грижа за човека и природата: Прането със сапунени орехчета е напълно натурално. За момента не познаваме по-ефективен и екологичен източник на растителен сапонат. Дърветата, раждащи тези орехчета, са диворастящи в Индия. Няма плантации за тяхното отглеждане. Орехчетата ни са събирани от индийски жени, за които тази работа е източник на доходи и независимост.

 

 

Доставка
Доставка

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА до офис на Спиди за поръчки на стойност над 150лв.

 

Цени за доставка за София и страната:

 

Доставка до офис на Speedy:

  • за пратки до 3кг - 4лв
  • за пратки от 3.01кг до 10кг - 6лв
  • за пратки над 10кг - 13лв 

 

Доставка до адрес със Speedy:

  • за пратки до 3кг - 7лв
  • за пратки от 3.01кг до 10кг - 12лв
  • за пратки над 10кг - 22лв 

 

При връщане на поръчката, обратната доставка до "Тиера Верде България" е за сметка на клиента.

 

Поръчките се изпълняват след като член на екипа ни се свърже с Вас за потвърждение.

 

Цените са с ДДС и включват доставка, опаковка и такса пощенски паричен превод.